fbpx
Connect with us

Social

VIDEO / ANPC și Poliția Locală au luat la puricat transportul navetiștilor. Amenzi de 50.000 pentru neregulile găsite

Publicat

pe

In data de 13.01.2021, in intervalul orar 6.00 – 8.30, mai multe echipe mixte formate din politisti din cadrul POLITIEI LOCALE BRASOV si comisari ANPC, au desfasurat o actiune de control si supraveghere a modului in care se realizeaza transportul navetistilor de catre firmele de transport.

Publicitate

Din pacate au fost descoperite numeroase nereguli, respectiv punerea in pericol a calatorilor prin faptul ca le era permisa coborârea din autobuz in locuri neautorizate (chiar in giratorii intens circulate), numar mai mare de pasageri decat cel legal, soferii cat si parte din calatori nu purtau masca deloc sau necorespunzator, autobuze cu probleme tehnice, spatiul de așteptare din autogara necorespunzator cu scaune si banci rupte, mizerie, temperatura nepotrivită, lipsa accesului la toalete etc.. Am constatat si probleme de informare, neoperarea unor trasee, imposibilitatea unor calatori de a comunica online sau telefonic cu operatorul de transport, dar si alte aspecte importante care necesita o cercetare suplimentara.

CITEȘTE ȘI  Poluarea aerului, cauză a morților premature. Peste 50.000 de decese ar putea fi evitate anual doar prin reducerea poluării aerului la nivelul recomandat de OMS

Faptul ca in plina pandemie soferii nu respecta normele legale de protectie impotriva SARS COV 2 este un  fapt extrem de grav, deoarece, corelat cu numarul mare de calatori, spatiul mic si timpul indelungat petrecut in autobuz, poate duce la imbolnaviri colective.

Se vor aplica masurile legale pentru abaterile constatate, amenzi ce pot ajunge pana la 50.000 lei, vor fi continuate cercetarile pentru celelalte aspecte si vor fi sesizate autoritatile competente sa verifice neregulile care nu intra in competenta noastra. 

Apreciem buna colaborare cu Politia Locala Brasov si cu siguranta astfel de controale vor continua pana cand activitatea va intra intr-o normalitate.

video

Publicitate
Comentează

Social

VIDEO / Un exemplu pentru toţi! Ioan Sporea, exemplul că totul se poate face cu voinţă. În timp de unii nici măcar nu îşi dau zăpada de pe maşini, omul iese să deszăpezească trotuarul în scaun rulant

Publicat

pe

Ninsorile au dat mari bătăi de cap în această noapte în tot judeţul Braşov. Stratul de zăpadă a ajuns în doar câteva ore la mai bine de 20 de centimetri în anumite locuri, asta însă nu a împiedicat oamenii să iasă din case pentru a-şi face treburile gospodăresti.

Publicitate

Chiar dacă puţini sunt cei care au ieşit să îşi deszăpezească trotuarul din faţa porţilor, nu asta putem spune de un bărbat din Prejmer, care chiar dacă are dizabilităţi locomotorii a ieşit din se dimineaţă, în scaunul rulant şi cu lopata în mână să deszăpezească drumul.

Ioan Sporea este numele bărbatului, şi spune că faptul că trebuie să stea mereu într-un scaun rulant nu îl împedică să se gospodărească singur.

CITEȘTE ȘI  ÎCCJ: Cei care au conturi false pe Facebook riscă închisoarea

Bărbatul are 47 de ani, iar la 14 ani a avut un accident de tren în urma căruia i-au fost amputate picioarele. Este la a doua căsătorie. Din prima căsătorie mai are trei copii. În grija fostei neveste au rămas doi iar al treilea este tot în grija lui. Astfel, Ioan Sporea îmgrijeşte doi dintre cei patru copii pe care ii are, spune serviciul social al Primăriei Prejmer.

Felicitări!

video

Sursa video: Robert Elekes

Citește mai mult

Social

Rata de infectare, o nouă zi de scădere. Județul mai are doar două localități cu incidență mai mare de 3 la mie

Publicat

pe

Incidența îmbolnăvirilor de Covid-19 în județ a coborât la 2,1 cazuri/ 1000 loc. 

Publicitate

În municipiul Brașov, rata de infectare raportată în această dimineață pentru ultimele două săptămâni este de 2,84 cazuri.

Doar două localități din județ rămân cu peste 3 la mie, este vorba despre comuna Beclean și comuna Sânpetru.

 

CITEȘTE ȘI  Rata de infectare din Brașov rămâne sub 3 la mie și după weekend. În continuare doar 3 localități din județ trec de limita "scenariului roșu"
Citește mai mult

Social

A fost identificat un nou simptom COVID-19

Publicat

pe

woman's hand on face

Oamenii de știință au identificat un nou simptom timpuriu al infecției cu noul coronavirus. Este vorba despre durerea de ochi, cu care s-ar fi confruntat mai mulți pacienți, potrivit experților.

Publicitate

Dacă tusea persistentă, febra ori pierderea gustului și a mirosului au fost considerate simptome principale ale infecției cu noul coronavirus încă de la începutul pandemiei, acum, experții au identificat un nou simptom, și anume durerea de ochi, scrie Digi World.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Anglia Ruskin, la care au participat 83 de bolnavi de Covid-19, sensibilitatea la lumină, cunoscută și sub numele de fotofobie, este simptom al infecției cu virusul SARS-CoV-2, potrivit Daily Star.

CITEȘTE ȘI  Decizie definitivă / Fosta şefă DIICOT, făgărăşanca Alina Bica, rămâne cu pedeapsa de 4 ani de închisoare. Fostul procuror este încă în Italia şi fuge de puşcărie

Potrivit acestui studiu, sensibilitatea la lumină a fost identificată în rândul a 18 la sută dintre pacienți. De asemenea, 17% au experimentat mâncărime a ochilor și 16% au prezentat dureri.

Până acum, cercetătorii au afirmat că infecția cu virusul SARS CoV-2 poate determina infecții oculare, precum conjunctivită. În plus, Academia Americană de Oftalmologie a arătat că unul din trei pacienți bolnavi de coronavirus au dezvoltat conjunctivită.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>