fbpx
Connect with us

Social

Răsturnare de situație: falsul preot prins când mergea cu Boboteaza susţine că este o victimă a mafiei diplomelor false

Publicat

pe

Noi informaţii ies la iveală în cazul preotului fals care este acuzat de faptul că mergea cu Boboteaza la credincioși fără a avea acest drept. Tânărul în vârstă de 18 ani este acuzat de mai multe fapte de înşelăciune şi se apără spunând că este o victimă a mafiei diplomelor false.

Publicitate

Băiatul le-a prezentat oamenilor legii o diplomă emisă de Patriarhia Ortodoxă a Naţiunilor dar şi o legitimaţie de preot. Acesta le-a spus anchetatorilor că el este victima, nicidecum nelegiuitorul.

Un preot fals a prezentat mai multe diplome și legitimaţii poliţiştilor

Conform ultimelor date publicate de jurnaliştii de la adevărul.ro, preotul fals le-a prezentat poliţiştilor o legitimaţie dar şi o diplomă prin care se atestă faptul că este preot și că poate profesa meseria. Acesta le-a spus poliţiştilor faptul că este o victimă a mafiei diplomelor false. Conform actelor publicate de jurnalişti, Ionuț Chiriță ar fi avut dreptul de a predica de pe data de 20 iulie 2019.

Documentul este semnat de Arhiepiscopul și Mitropolitul Ioan din cadrul Mitropoliei Moldova. Acesta considera că el chiar avea drept de practică şi nu şi-a pus niciodată un semn de întrebare în legătura cu capacitatea şi legalitatea exercitării acestui drept. Conform aceloraşi declaraţii, persoana care i-a dat diploma falsă l-a îndemnat să plece şi să strângă bani pentru construcţia unui lăcaș de cult în care să devină preot paroh.

„Cu Boboteaza am fost la câteva persoane care m-au solicitat, iar contul pentru donaţii este al meu. Am primit decizie din partea celui care m-a reprezentat cu actele false pentru a-mi face biserică”, a declarat Ionuţ Chiriţă, care susţine că este o victimă în această poveste.

[Best_Wordpress_Gallery id=”90″ gal_title=”Ionut Chirita”]
CITEȘTE ȘI  VIDEO / Un exemplu pentru toţi! Ioan Sporea, exemplul că totul se poate face cu voinţă. În timp de unii nici măcar nu îşi dau zăpada de pe maşini, omul iese să deszăpezească trotuarul în scaun rulant

Poliţiştii s-au autosesizat pe 4 ianuarie referitor la apariţia unui preot fals

Întregul scandal a pornit când, pe data de 4 ianuarie 2021, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 18 ani ar fi un fals preot și se ducea cu Boboteaza pe strada Drumul de Centură din Galați. Băiatul era însoţit de un minor în vârstă de 17 ani dar şi de un alt tânăr în vârstă de 18 ani:

„În urma unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat, pe strada Drumul de Centură din Galaţi, îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Boboteaza la blocurile din zona respectivă”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Tânărul nu le-a putut prezenta poliţiştilor o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb, le-a spus că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov, respectiv Patriarhia Ortodoxă a Naţiunilor.

CITEȘTE ȘI  Rata de infectare, o nouă zi de scădere. Județul mai are doar două localități cu incidență mai mare de 3 la mie

Avocatul preotului fals susţine afirmaţiile tânărului

Într-o scurtă declarație făcută presei, avocatul preotului fals susţine afirmaţiile tânărului spunând că din documentele pe care acesta le deţine reiese faptul că are dreptul de a profesa. Avocatul mai consideră că cei care trebuiesc trași la răspundere sunt tocmai cei care i-au eliberat diploma;

„Este în mod clar o victimă. I s-a eliberat o diplomă, are legitimaţie din care reiese că este preot în această Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor. Cei care trebuie traşi la răspundere sunt cei care au eliberat aceste acte şi nu persoanele de bună credinţă care au crezut că toată această activitate s-a desfăşurat în mod legal”, ne-a declarat Biatrice Martiş, avocata lui Ionuţ Chiriţă.

Extinzând cercetările, oamenii legii au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul a cerut diverse sume de bani în scopul construirii unui lăcaş de cult.

Publicitate
1 Comentariu
 • Alexandru spune:

  Ce oameni RAI, sa-i dea evlaviosului preot o diploma falsa!!!

 • Social

  Se schimbă modului de calcul a ratei de infectare COVID: nu vor mai fi excluse cazurile din focare, anunță Andreea Moldovan

  Publicat

  pe

  De

  man in green scrub suit holding white plastic tube

  Modul de calcul a ratei de infectare COVID va fi modificată în scurt timp, astfel încât să nu mai fie excluse cazurile din focare, a anunțat miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

  Publicitate

  „Noi am avut o discuție în Ministerul Sănătății pe baza recomandărilor ECDC. Poate la nivelul țării suntem la un platou, dar văzând tot ce se întâmplă în jur, clar e un nivel de alertă și pentru noi. Se raportează în continuare testele PCR. Dar sunt testele antigen care se fac în număr mai mare în populație și nu se raportează. În plus, erau excluse anumite comunități închise de la raportare, ceea ce nu se practică și acestea trebuie să fie adăugate la calculul incidenței”, a spus Moldovan.

  CITEȘTE ȘI  UTIL / Vânzarea mașinilor este acum posibilă și fără certificatul fiscal. Mașinile pe care românii le-au vândut pe internet anul trecut, într-un top al popularității

  Aceasta a subliniat că orice ascundere a realității nu ne aduce vreun serviciu.

  Noi am terminat azi documentul respectiv și urmează să discutăm zilele următoare și cu celelalte foruri și să se ia decizia. Cu acești indicatori se poate ști situația din țară și eventuale măsuri nu trebuie să le vedem ca restricții, ci ca măsuri care ne ajută să ținem situația sub control”, a mai declarat Andreea Moldovan.

  În funcție de nivelul ratei de incidență sunt impuse sau relaxate restricțiile. De asemenea, în funcție de acest indicator sunt stabilite scenariile pentru redeschiderea școlilor.

  Guvernul Orban a decis ca, la calculul ratei de infectare dintr-o localitate, să fie excluse cazurile înregistrate în focare din comunități închise, cum sunt centrele sociale.

  Citește mai mult

  Social

  Un braşovean a fost bătut şi a rămas fără telefon şi bani în ziua de Crăciun. Făptaşul a fost prins după o lună şi este cercetat pentru tâlhărie

  Publicat

  pe

  Un tânăr din Braşov este cercetat penal pentru că a bătut şi a furat un telefon mobil şi mai mulţi bani de la un alt bărbat. Fapta a avut loc chiar de Crăciun, însă după o lună tâlharul a fost găsit şi arestat. Acesta este acuzat de tâlhărie calificată.

  Polițiștii au stabilit că la data de 25 decembrie 2020, un bărbat necunoscut ar fi agresat fizic un bărbat, în vârstă de 49 ani, în timp ce se afla într-un imobil din Brașov.

  Publicitate

  După bătaie, bărbatul de 49 ani, ar fi rămas fără telefon mobil și fără o sumă de bani.

  Polițiștii au identificat bărbatul ca fiind în vârstă de 33 ani tot din Brașov. La data de 27 ianuarie 2021, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile față de bărbat.

  Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”.

  În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

  CITEȘTE ȘI  Tinerii care provin din medii defavorizate pot face gratuit școala de șoferi pentru obținerea permisului de conducere
  Citește mai mult

  Social

  Andreea Moldovan după recomandarea OMS legată de testarea COVID-19: „Testăm mai puțin decât este cazul. Vom crește capacitatea de testare”

  Publicat

  pe

  De

  Andreea Moldovan, proaspăt secretar de stat de la Ministerul Sănătății, a anunțat joi, 27 ianuarie, faptul că are drept prioritate creșterea capacității de testare în vederea unui management mai eficient al pandemiei de COVID-19. De asemenea, se vor modifica și anumiți parametri pentru stabilirea incidenței.

  Publicitate

  „Avantajul cel mai mare este că vin din teren, de unde am lucrat în ‘linia I’, spital COVID. M-am lovit cu ceea ce înseamnă pandemia, ceea ce înseamnă COVID și ce impact poate avea. Vin cu empatia celor care au văzut ceea ce înseamnă boala.

  În ceea ce privește activitatea la Ministerul Sănătății, încep să văd această luminiță pe care trebuie să o urmez, focusurile principale momentan sunt, pe lângă activitatea de vaccinare, se referă la gestionarea crizei COVID și la ameliorarea indicilor de raportare și creșterea capacității de testare. Ne testăm mai puțin decât e cazul și raportăm mai puțin (…)

  CITEȘTE ȘI  Rata de infectare, o nouă zi de scădere. Județul mai are doar două localități cu incidență mai mare de 3 la mie

  Am discutat ferm despre modificarea unor indici de raportare. Care să ne dea o valoare predictivă la ceea ce se întâmplă. Sunt noi indicatori pe care sper să vi-i putem raporta cât mai curând. Dorim și suntem conștienți că este esențial să creștem capacitatea de testare. E nevoie de un număr mai mare de teste, pentru a afla incidența reală (…)”, a declarat Andreea Moldovan.

  Inițiativa Andreei Moldovan vine după ce OMS a recomandat statelor o testare cât mai extinsă în timpul pandemiei de COVID-19. România s-a poziționat la coada Europei din acest punct de vedere.

  Andreea Moldovan este medic infecționist primar, fost director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

  Citește mai mult
  Publicitate

  De Interes

  >