fbpx
Connect with us

Fapt divers

FOTO / Cerb salvat din plasa recent montată pe domeniul schiabil, în Masivul Postăvarul

Publicat

pe

Specialiștii de la Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt au avut astăzi o intervenție complexă pentru a elibera un cerb care și-a prins coarnele într-o plasă de protecție recent montată de administratorii domeniului schiabil în Masivul Postărvarul, în zona Kanzel.

Publicitate

A fost nevoie să seapeleze la tranchilizare, pentru a elibera fără a accidenta cerbul, care deja era speriat și agitat. După tranchilizare, coarnele i-au fost desprinse din plasă și a fost eliberat în mediul său natural. Pentru a se asigura că cerbul este în siguranță, echipa de intervenție a stat lângă el până când a trecut efectul tranchilizantului, iar cerbul a intrat în pădure pe picioarele lui.

Intervenția a durat aproape toată ziua, însă pentru pădurari este important că, în final, au reușit să salveze unul dintre exemplarele frumoase de cerb care trăiesc în Pădurile Brașovului.

CITEȘTE ȘI  Radu Almășan, solistul trupei Bosquito, se însoară! Cine este iubita braşoveanului

La intervenţie au participat oameni de la Institutul de Cercetare „Marin Drăcea”, care au montat un sistem de monitorizare GPS-GSM tip colar pentru monitorizarea activității animalului de acum înainte, precum și reprezentanţi ai Asociaţiei de Protecție a Animalelor „Milioane de Prieteni”,

Jandarmeriei Montană a sesizat situația.

Sursa foto: Facebook Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt

Publicitate
Comentează

Fapt divers

DNA a cerut 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, prezent în județul Brașov prin Nitroporos Făgăraș și Viromet Victoria

Publicat

pe

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție a cerut miercuri o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor, imputate omului de afaceri Ioan Niculae, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la ședința de judecată de la Curtea de Apel București, unde se judecă apelul la sentința din 2018 de la Tribunal. Potrivit specialiștilor în justiție consultați de G4Media.ro, asta înseamnă o pedeapsă ce poate ajunge până la 12 ani, raportată la Codul Penal anterior.

Publicitate

Apărătorul lui Niculae a cerut pentru clientul său achitare sau rejudecare, conform surselor G4Media.ro.

Omul de afaceri a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano (Italia), unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată.

CITEȘTE ȘI  FOTO / Un fost jucător al SR Braşov a debutat în Italia, la Lecce

Sentința ce va fi pronunțată de Curtea de Apel va fi definitivă.

Context

Patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat în 2018 în acest dosar de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

Procurorii au susținut, în rechizitoriul întocmit, că în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA, operațiuni nereale în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

CITEȘTE ȘI  Loredana a petrecut în weekend în Poiana Braşov. Cântăreaţa a întreţinut atmosfera şi a dansat pe mese

Obiectul contractului a constat în realizarea de materiale promoționale (brelocuri, post-it-uri și standuri) pentru S.C. Interagro S.A.

„Concret, în urma încheierii și derulării contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli deductibile în sumă totală de 36.245.000 lei. În aceeași perioadă, tot inculpatul Ioan Niculae a fost cel care a decis și coordonat realizarea unui circuit de spălare a banilor, prin intermediul unor operațiuni fictive, prin firmele față de care s-a dispus trimiterea în judecată ca persoane juridice”, au mai susținut procurorii.

Circuitul financiar de spălare a banilor proveniți din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, inițiat și coordonat de Ioan Niculae ar fi avut ca urmare prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 11.438.169 lei, reprezentând TVA în sumă de 6.886.550 lei și impozit pe profit în sumă de 4.551.619 lei.

CITEȘTE ȘI  Dr. Adrian Streinu Cercel: Masca va rămâne obligatorie până în 2023. Explicația acestuia

De asemenea, în perioada ianuarie – martie 2009, patronul grupului S.C. Interagro S.A., Ioan Niculae, ar fi inițiat și desfășurat activități de corupere, prin intermediul inculpatului Gheorghe Bunea Stancu, a suspectului Said Baaklini și a unei alte persoane, a unor funcționari publici și înalți demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

Acest lucru ar fi adus un beneficiu direct firmei Interagro de circa 600.000.000 euro, reprezentat de vânzarea îngrășămintelor chimice din stocurile existente sau ce urmau a fi produse.

Sursa: G4Media.ro

Citește mai mult

Fapt divers

VIDEO / Noapte ”albă” pentru drumarii din Brașov. Val de ninsoare, în condiții de trafic intens

Publicat

pe

Noapte albă pentru drumarii din Brașov, care au răspândit, în noaptea de marți spre miercuri peste 100 de tine de material antiderapant.

Publicitate

Potrivit DRDP Brașov, în noaptea de marți spre miercuri un val de ninsoare s-a abătut asupra județului Brașov.

Bazele de deszăpezire ale DRDP Brașov au reacționat imediat și au acționat cu peste 21 de utilaje de deszăpezire care au răspândit peste 100 de tone de materiale antiderapante.

video

CITEȘTE ȘI  Loredana a petrecut în weekend în Poiana Braşov. Cântăreaţa a întreţinut atmosfera şi a dansat pe mese
Citește mai mult

Fapt divers

FOTO / A început vaccinarea militarilor braşoveni care au ieşit la pensie

Publicat

pe

Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” a organizat două centre de vaccinare în Brașov și Curtea de Argeș, la sediul Batalionului 228 Apărare Antiaeriană “Piatra Craiului” și la Cercul Militar Curtea de Argeș.

Publicitate

Campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, din cadrul celor două centre, a început în această săptămână prin imunizarea pensionarilor militari cu vârsta peste 65 de ani.

Plutonierul major Monica Gurău, asistent medical în cadrul centrului de vaccinare de la Brașov, a prezentat mai multe detalii privind activitatea desfășurată:

“În acest centru se vaccinează persoanele eligibile etapei a II-a de vaccinare. Activitatea am demarat-o în cursul zilei de luni, 25 ianuarie, prin imunizarea pensionarilor militari cu vârste peste 65 de ani. Planificarea se face de către Centrul Militar Județean Brașov, noi solicităm vaccinurile de la Direcția de Sănătate Publică Brașov în funcție de lista cu persoanele planificate și le pregătim pentru a fi injectate.”, a declarat Monica Gurău.

CITEȘTE ȘI  Dr. Adrian Streinu Cercel: Masca va rămâne obligatorie până în 2023. Explicația acestuia
Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>